søndag 18. oktober 2009

Adaptasjonsoppgave: "Den siste revejakta"

Denne oppgaven skulle vært gjort for en drøy måned siden, men jeg var syk den gangen vi så den, og det viste seg at det ikke var så lett å få tak i den selv. Etter det har hele oppgaven forsvunnet fra tankene mine.

Men.. Dette er en adaptasjonsoppgave mellom boka "Den siste revejakta" og filmen "Den siste revejakta." Vi leste riktig nok ikke hele boken, men et utsnitt av den.


I boken la forfatteren stor vekt på Carls tanker og problemer som han hadde i hverdagen. Carls største skrekk var noe forfatteren kalte ''skyggen''. Vi får aldri vite mer om skyggen annet enn at Carl missliker den sterkt. På slutten av boka får man derimot vite at skyggen faktisk er Carls eget speilbilde. Forfatteren avslører ikke hvem skyggen er før helt på slutten, når Carl endelig klarer å kjempe seg forbi fobien. 

I filmen la man mer merke til politiet enn i boka. Det virket som om de var mer redde for å bli tatt i filmen, enn det de gjorde i boka. En stor forskjell fra boka er at i filmen blir aldri "skyggen" nevnt, men Carl har andre problemer. Det som får størst fokus i boken er Carls pengeproblemer. Vi får også vite om familieproblemene med datteren og kona til Carl.

Noe som var lurt gjort av filmprodusenten var at han ikke hadde med Carls opphold i middelhavet i filmen. Dette oppholdet hadde antageligvis gjort filmen mer forvirrende.


Jeg tror det hadde vært lettere å skrive en adaptasjon av "Den siste revejakta" hvis vi hadde lest hele boken. Da kunne man også skrevet en mer utfyldende oppgave. 

Ingen kommentarer: